מיסטר אנד מיסיס לי - אירוח יפני אמתי
כדי ליהנות מאוכל אסייתי מקורי אפשר לחפש מסעדות במחוזות רחוקים ואפשר פשוט להגיע למסעדת מיסטר אנד מיסיס לי במרכז צמרת בתל אביב. המסעדה מציעה חוויה אסייתית מושלמת כשההנאה מתחילה ברגע הכניסה ומסתיימת קצת אחרי הארוחה שמשאירה טעמים מענגים בפה.
נכנסנו שני זוגות למסעדה ומהרגע הראשון התרשמנו. מר וגברת לי היא מסעדה אשר מעוצבת לפרטי פרטים, המארחת קיבלה אותנו באדיבות, התפריט הציע לנו שלל מנות מפתות וכשאלו הגיעו הן נראו מפתות עוד יותר על הצלחת.
הגענו למסעדה שני זוגות, כשבין ארבעתנו נמנית צמחונית אחת. התיישבנו בחלק הפנימי של המסעדה והתרווחנו מהישיבה על הספות. המלצרית ניגשה אלינו במהרה וכשביקשנו להתייעץ בנוגע להזמנה היא גילתה בקיאות מרשימה.
מנות ראשונות
התפריט של מסעדת מר וגברת לי מציע למנות הראשונות מרקים, סלטים, אגרול, ספרינג רול ואנחנו הזמנו לשולחן מרק טום יאם, סלט כרובית פריכה, נאם שרימפס ורול צמחוני. התוצאות היו מעל ומעבר לציפיות. המרק עשוי בטעמים שקולעים היטב לבלוטות הטעם, סלט הכרובית היה קריספי כמובטח כשהוא מלווה ברוטב ויניגרט- צ'ילי קוריאני בכמויות ובטעמים מדויקים. מנת הנאם שרימפס שילבה היטב את הפריכות של עלה הסיגר עם השרימפס הנפלא והסלט הוסיף רעננות ועדינות. הרול הצמחוני עלה גם הוא על הציפיות וסוכם כי מדובר במנה מרשימת מראה ועשירה בטעם.
מנות עיקריות
מסעדת מר וגברת לי מציעה מגוון רחב של מנות עיקריות אשר מתחלקות לגזרת שיפודים, מנות מהווק ומנות מאודות. הבחירה שלנו הייתה מדליוני פילה בקר, פאד תאי שרימפס, קארי עוף ובאן פטריות כמנה צמחונית. לאחר שחווינו את המנות הראשונות המענגות הרגשנו שיש לנו למה לצפות מהמנות העיקריות ויש לציין כי מיסטר אנד מיסיס לי עמדו בכולן.
מדליוני פילה הבקר הגיעו כשהם עשויים בגריל ומלווים בפירות יער לצד אורז. המנה מרשימה מאד במראה והיא העניקה תענוג בפה בהשראת המטבח התאילנדי. הפאד תאי שרימפס היא מנה מוקפצת בווק שמוכיחה כמה חשוב לדייק בכמויות של כל אחד מהמרכיבים. הדיוק הוביל לכך שאטריות האורז, הקארי האדום, הירקות והנענע הטריה העניקו לנו חוויה יוצאת דופן של מטבח שיודע להניח את כל המרכיבים במידה הנכונה.
מנת הקארי עוף שהזמנו הייתה גם היא מנה מהווק והיא הגיעה מלווה ירקות ואורז מאודה. המנות המוקפצות הבהירו לנו באופן חד משמעי שלא חייבים ללכת למחוזות רחוקים כדי למצוא מטבח שיודע להגיש מנות ווק ראויות, כדי ליהנות ממנות ווק מעולות כל שיש לעשות הוא להגיע אל מסעדת מר וגברת לי. המנה הצמחונית, הוגשה גם היא באופן מושלם כשהיא הביאה לשולחן באן פטריות. הבאן פטריות זו לחמנייה מאודה שבתוכה אוסף פטריות שעשויות בהקפדה עם טעמים עדינים ומופלאים.
לסיכום
מסעדת מר וגברת לי ממוקמת במרכז צמרת שבתל אביב והיא מגישה מנות בהשראת המזרח הרחוק. המסעדה נעמה לנו מהרגע הראשון בו פגשנו את המארחת האדיבה ועד לאחר סיום המנות. עבורנו זו הייתה חוויה שהוכיחה שבאמת לא חייבים ללכת רחוק וכי אפשר למצוא מסעדה אסייתית מדהימה גם בתל אביב.