מדוע מבחינת אבי גבאי מפלגת העבודה היא הבחירה הטבעית?
מפלגת העבודה – בשמותיה השונים שהמוכר בהם הוא "המערך" וגם זה העדכני, "המחנה הציוני" – היא אחד הגופים המשמעותיים ביותר בתולדות מדינת ישראל מאז הקמתה ועד היום, ואין ספק שגם בעתיד היא תתרום להפיכת החיים של האזרחים הישראליים, מכל קבוצות האוכלוסייה, לטובים יותר.
אבי גבאי, מי שהיה השר להגנת הסביבה בממשלתו של בנימין נתניהו עד שהתפטר במחאה על התנהלותו הבעייתית של ראש הממשלה, חדור במוטיבציה לשנות לטובה, ומן היסוד ולעומק, את המדינה – כך שאך טבעי הוא שמבחינת אבי גבאי מפלגת העבודה כפי שניתן לראות כאן היא המקום המתאים ביותר לחולל את השינויים הנדרשים במדינת ישראל.
אבי גבאי – למען חיים עם איכות
המשרד להגנת הסביבה (ובשמו הקודם, המשרד לאיכות הסביבה) אינו משאת ליבם של הפוליטיקאים שמבקשים לעצמם תפקיד של שר – וחבל שכך. אצל אבי גבאי, לעומת זאת, המינוי לתפקיד השר להגנת הסביבה במאי 2015 התקבל בברכה, וזאת מתוך הבנה שדאגה לסביבה היא גם דאגה לבני האדם שחיים כאן (כמו גם בעלי החיים, כמובן), ושאי אפשר לדאוג רק "לחיים עצמם" אלא יש להבטיח חיים עם איכות.
במפלגת העבודה, אליה הצטרף אבי גבאי ב-2016, הוא מצא שותפים רבים לדרך. חברי הכנסת של המפלגה ידועים בזכות החקיקה הרחבה לטובת כלל אזרחי המדינה ובפרט למען האוכלוסיות המוחלשות (ואגב, גבאי עצמו גדל במעברה בירושלים במשפחה בת 10 נפשות, כך שהוא מכיר ממקור אישי מהם תנאי דלות וקושי), כשבפרט מצטיינים בכך חברי הכנסת מרב מיכאלי, מיקי רוזנטל, יעל כהן פארן, סתיו שפיר ושלי יחימוביץ' – בהחלט נבחרת שכדאי לחבור אליה כדי להבטיח חיים טובים לכולנו.
שילוב של כוחות ותיקים וצעירים
מאפיין בולט נוסף של מפלגת העבודה הוא השילוב בין פוליטיקאים ותיקים ומנוסים לבין אנשים צעירים יותר וחדורי שליחות שמבקשים להשפיע דרך הפוליטיקה על החיים בישראל.
אבי גבאי בעצמו הוא שילוב שכזה – מצד אחד מי שכבר היה שר (להגנת הסביבה) ומצד שני בתחילת דרכו בפוליטיקה ואין ספק שעוד נכונו לו שנים רבות ותפקידים בעלי השפעה, כשלצידו בדרך המאתגרת אנשים שבהחלט אפשר ללמוד מהניסיון העשיר שלהם בפוליטיקה (למשל עמיר פרץ או שלי יחימוביץ', וגם איתן כבל וציפי לבני הם דוגמאות לאנשים שעברו כברת דרך של ממש בציבוריות הישראלית), ובמקביל גם כוחות רעננים כמו חברת הכנסת סתיו שפיר (שלפעמים קל לשכוח שהיא רק בת 32 ושנכנסה לפוליטיקה רק ב-2012), האלוף במיל. איל בן ראובן ופרופ' יוסי יונה.
בנוסף מצטרפים למפלגה כל הזמן אישים בולטים, ובהם למשל האלוף במיל. יום טוב סמיה, ובהתאם מבחינת אבי גבאי מפלגת העבודה היא גם היום גוף רלוונטי להפליא ולצד העבר המרשים שלה צפוי לה גם עתיד משמעותי בהובלת המדינה.
למה עבור אבי גבאי מפלגת העבודה היא בית לטווח ארוך?
אבי גבאי היה אחד הכוחות הבולטים שמאחורי הקמת מפלגת "כולנו" שבראש עומד משה כחלון, ולזכותו נזקף חלק נכבד מהצלחת המפלגה בבחירות – כך שאך טבעי היה שהוא יהפוך לשר מטעם המפלגה.
יחד עם זאת מבחינת אבי גבאי הדרך תמיד הייתה חשובה יותר מהתפקיד ובוודאי שמהכבוד, כך שהדרך שבה התנהל בנימין נתניהו – ובפרט הדחתו מהתפקיד של שר הביטחון המוערך והרציני משה יעלון עקב שיקולים פוליטיים צרים – גרמה לו להתפטר מהממשלה.
בעקבות הפרישה מהממשלה, עזב אבי גבאי גם את מפלגת "כולנו", שכאמור לקח חלק משמעותי בהקמתה ובהצלחתה. במפלגת העבודה, לעומת זאת, הוא רואה בית לטווח ארוך – וזאת על סמך ההיכרות שלו עם חברי המפלגה ובעיקר עם הערכים שמנחים אותה, ערכים של פעולה למען האזרחים ולא כדי לצבור הון פוליטי או הון אישי.