בקשת ויזה לארה"ב - כל מה שצריך לדעת
אחד הדברים שמפחידים את שלטונות ארצות הברית ואת רשויות ההגירה שם הוא ההגירה הבלתי חוקית ואנשים המבקשים לעבוד באופן לא חוקי במדינה. משום כך, כל מי שנכנס לארצות הברית צריך להציג לא רק דרכון אלא גם ויזה בתוקף. אמנם עבור מדינות מסוימות ניתן להגיש בקשה מהירה, ללא ויזה, אולם ישראל עדיין לא שייכת לאותן המדינות בנות המזל.
עבור ישראלים, בקשת ויזה לארה"ב נדרשת כאשר רוצים לעבוד במדינה, כאשר רוצים ללמוד באוניברסיטה או במכללה, כאשר רוצים להשתתף בהתכנסות עסקית ואפילו כאשר רוצים לבצע השקעה במשק האמריקאי. אפילו עובדי הייטק בתהליך של הצבה מחדש (רילוקיישן), כאלה שכבר עובדים בחברה רב לאומית ובבעלות אמריקאית, לא יכולים לוותר על התהליך החיוני של הוצאת ויזה לארצות הברית. בעניין זה, אין הנחות ואין וויתורים.
בקשת ויזה לארה"ב – איך מתחילים
כל תייר, איש עסקים או סטודנט שמעולם לא ביקרו בארצות הברית שואלים בדרך כלל את השאלה הבאה – בקשת ויזה לארה"ב – איך מתחילים ולמי פונים. התשובה לשאלה הזאת היא שיש לפנות לשגרירות ארצות הברית ולהגיע לריאיון לצורך אישור הויזה. אך לפני שמגיעים לשגרירות יש למלא טפסים אונליין, עם כל הפרטים של מגיש הבקשה. מי שלא ימלא את הפרטים באופן המדויק והנכון ביותר לא יוכל לקבוע תור לשגרירות. יותר מכך, לא מספיק למלא את הטפסים החיוניים ולעשות זאת בשפה האנגלית. יש להשלים את התהליך באופן מלא, לרבות חתימה אלקטרונית על הבקשה. בנוסף, יש לשלם את האגרה המבוקשת. נכון להיום, תשלום האגרה עומד על מאה ושישים דולרים עבור אשרת תייר למשל. עבור סטודנטים ובמקרה של בקשות אחרות, האגרה לקבלת ויזה עשויה להיות שונה. תשלום האגרה, אגב, נעשה גם הוא באופן מקוון.
ראיון בשגרירות
מלבד הטפסים המלווים בקשת ויזה לארה"ב ומלבד תשלום האגרה, יש צורך להגיע לפגישה עם נציג השגרירות בתל אביב. במהלך הריאיון יצטרך המרואיין להסביר במדויק מהי מטרת הנסיעה ובמקרה הצורך – לספק גם הוכחות לכך שיש לו זיקה ברורה לישראל. זיקה לישראל ניתן להוכיח בכמה דרכים למשל – קיומו של חשבון בנק ונכסים פיננסיים, קיומו של נכס בבעלות מלאה, קיומה של משפחה בארץ. מסמכים רלוונטיים נוספים, מלבד קיומו של דרכון ישראלי בתוקף יכולים להיות אישור על קבלה ללימודים בארצות הברית, בעלות על עסק אמריקאי, אישור של מעסיק אמריקאי המעוניין להעסיק את מגיש הבקשה במשרה נתונה.
לאחר סיום הריאיון לא מקבלים במקום תשובה חיובית או שלילית. בקשת ויזה לארה"ב מסתיימת בקבלת דיור מתאים שכולל (אם הכל עבר כשורה) את הדרכון עם הויזה המיוחלת בתוכו. במידה והתקבלה תשובה שלילית, ניתן לעיתים לערער על כך ולשנות את ההחלטה.
אפשר לקבל עזרה
לא מספיק לדעת איך מוציאים ויזה לארה"ב. לעיתים, חשוב גם לדעת שניתן להיעזר בתהליך החשוב באנשי מקצוע מנוסים. חברות ישראליות שונות מעסיקות מומחים לעניין זה כגון עורכי דין אמריקאים. בחברות כגון איזי ויזה ניתן לקבל לא רק טפסי בקשה מתורגמים אלא גם לקבל סיוע כאשר התקבלה תשובה שלילית. בנוסף, ניתן להסתייע בנציג החברה לצורך מילוי נכון של טפסי הבקשה הממוחשבים וכן לעבור הכנה מתאימה לקראת הריאיון בשגרירות האמריקאית.
נוסיף ונאמר שלא רק מבוגרים אמורים להגיש בקשה לויזה כראוי. גם ילדים אמורים למלא בקשה (בדרך כלל, ההורים עושים זאת בשמם). אמנם ילדים קטנים לא חייבים להגיע לריאיון בשגרירות, אבל בני נוער – בהחלט כן. בנוסף, במקרה הצורך ניתן להגיש גם בקשות דחופות לויזה, עם זימון מהיר לריאיון.