סיפורו של ניר גלילי
ניר גלילי נולד ב-1955, כשמדינת ישראל הייתה בת 7. הוא התגייס לצבא מעט לאחר מלחמת יום כיפור, היה סמג"ד במלחמת לבנון הראשונה והמשיך לשרת בצה"ל עד לסוף המאה הקודמת במגוון תפקידים. בנוסף הוא למד לתואר ראשון ולאחר מכן גם לתואר שני והתמנה גם לתפקידי ניהול של חברות בולטות במשק – כך שבתולדות חייו של תת אלוף (מיל') גלילי שזורים הן מוטיבים צבאיים, הן מוטיבים אקדמיים והן מוטיבים עסקיים, ובמידה מסוימת ניתן לומר שהוא גדל עם המדינה.
לוחם ומפקד
גלילי התגייס כאמור לצה"ל מעט לאחר מלחמת יום הכיפורים, כשהצבא החל לשקם את עצמו אחרי המערכה הקשה.
גלילי בחר לשרת בחיל השריון, עבר קורס מפקדי טנקים, ובמלחמה הבאה שבה לקח חלק צה"ל, מלחמת לבנון הראשונה (שהחלה כמבצע, "שלום הגליל" שמו, והפכה למלחמה ממושכת בת 18 שנה), הוא מילא תפקיד פיקודי – סמג"ד בחטיבה 500. החטיבה, תחת פיקודו של דורון רובין, ניהלה קרבות עזים בדרך לכביש דמשק-ביירות ובפרט בעין זחלתא שם נקלעה למארב סורי גדול. בהמשך פעלה רבות בתוך ביירות ובסך הכל מילאה חלק נכבד במאמץ לסלק מדרום לבנון ומבירתה את לוחמי אש"ף (הארגון לשחרור פלסטין בראשות יאסר ערפאת שפעל באותן שנים באזורים אלה).
גם בהמשך הקריירה הצבאית של ניר גלילי ישנן כמה תחנות משמעותיות: מפקד חטיבה 500, מפקדה של אוגדת מילואים משוריינת ותפקידו האחרון בצה"ל – מפקד מל"י הלא הוא בסיס האימונים הראשי של זרוע היבשה שמוכר בעיקר בשם "צאלים" (או בשמו הקודם, באלי"ש), ושכולל שטחי אימון נרחבים ומגוונים.
במסגרת תפקיד זה, שבו אגב החליף גלילי את מי שכמה שנים לאחר מכן יהפוך לרמטכ"ל, משה בוגי יעלון, הוא היה אחראי על אלפי חיילים ששירתו בבסיס או הגיעו אליו כדי לעבור אימון כזה או אחר, כשגולת הכותרת של מל"י הוא המתחם הגדול ביותר בעולם לאימונים בלש"ב (לוחמה בשטח בנוי) – ובו כ-600 מבנים כולל כאלה בני לא פחות מ-8 קומות, מסגדים אותנטיים, מעברים מתחת לקרקע ועוד – שגם כוחות זרים באים אליו כדי להתאמן.
הקריירה האקדמית של ניר גלילי
במקביל לשירות הצבאי התקדם ניר גלילי גם במסלול האקדמי: באמתחתו תואר ראשון בהיסטוריה כללית (באוניברסיטת תל אביב) וכן תואר שני, – Executive MBA אף הוא מאוניברסיטת תל אביב וליתר דיוק מבית הספר לניהול ע"ש רקנאטי.
בהמשך הדרך, כשכבר היה חלק מהמגזר העסקי, שימש גלילי כמנטור במסגרת תוכנית המנטורינג של המרכז ללימודים אקדמיים (מל"א) לצד אנשי עסקים דוגמת רמי שביט, רביב ברוקמאייר ורמי לוי. במסגרת זאת תרם גלילי מניסיונו הנרחב הן במסגרת השירות הצבאי והן בעולם העסקים וסייע לסטודנטים מצטיינים לעלות על מסלול ההצלחה.
התפקידים בחברות הגדולות
שני התפקידים הבולטים אותם מילא ניר גלילי לאחר שהשתחרר מהשירות הצבאי שנמשך כרבע מאה היו מנכ"ל חברת שלמהsixt ומנכ"ל סונול.
כמנכ"ל "שלמה SIXT" הוביל גלילי את החברה להצלחה מרשימה. צי הרכב של "שלמה" צמח מכ-20,000 מכוניות ללא פחות מ-70,000 מכוניות (תוך עשור), והחברה הפכה לגדולה ביותר בארץ בכל הקשור לליסינג ולהשכרת רכב. ב-2011 (השנה שלאחר פרישת גלילי מתפקיד המנכ"ל והמעבר שלו לסונול) היא שלטה ב-25% מהשוק (שתי הבאות אחריה, אלבר ואוויס, החזיקו בנתח שוק דומה ביחד). החברה הצליחה להתגבר על המשבר הכלכלי הדרמטי של 2008 תוך שהיא ממצה את יתרון הגודל שלה ומשביחה את המוניטין שלה.
גם ב"סונול" הותיר גלילי חותם, והוא ממשיך לעשות זאת. בפרט מדובר על פיתוח תחום חנויות הנוחות של החברה, כולל במקומות שבהם כלל אין תחנת דלק, ועוד החלטה חשובה היא לפעול לצמצום זיהום הקרקע והאוויר בתחנות הדלק של החברה – סונול אף זכתה על כך בפרס ירושלים לאיכות הסביבה בשנת 2016.